Tips og oppskrifter

La deg inspirere til å lage nydelig mat med kjøtt fra Steinnes gard.

Tips
Oppskrift
Finnøyburgeren tilberedt på serveringsfjøl

Lag den beste Finnøyburgeren!

Finn fram alt det du skal ha til burgeren, burgerbrød, dressing, salat, ost, sylta rødløk eller andre favorittar.

Bruk skikkeleg varm grill eller steikepanne.

Du treng ingen fett i panna, grill den kun 2-3 min på kvar side. Det er viktig at burgeren ikkje vert steikt for lenge, då blir den seig.

Legg den så rett i burgerbrødet. Nyt og kos deg med ein skikkeleg burger fra Steinnes Gard!

Tips
Oppskrift

Kunsten å steike kjøtt!

Ja det er kunst, ikkje lett om du ikkje trenar på det, men nokre hovudreglar er det. Det er nokre ting du berre må ha: 

  • God steikepanne, gjerne jernpanne
  • Solsikkeolje
  • Smør, meierismør ja, alt anna er juks
  • Grov sort pepper frå kvern
  • Salt/maldonsalt
  • Spekepinsett
  • Skje
  • Friske urter som til dømes timian og rosmarin
  • Kvitløksfedd

Trinn i steikeprosessen 

  1. Krydre kjøtet med salt og peppar, legg det i romtemperatur
  2. Rein panne
  3. Varm panna til over middels varme
  4. Olje
  5. Legg i kjøtet, høyr etter freselyden
  6. Brun ca 2 minutt på kvar side
  7. Ha i smør, kvitløk og urter
  8. Øs steikefettet over kjøtet, gjer dette i 3-4 min
  9. Legg over på steikebrett
  10. Sett i steikeomnen på 200 grader
  11. Steik i 3 minutt
  12. Kvil i 6 minutt
  13. Steik i 3 nye minutt
  14. Kvil i 6 minutt på ein lun plass
  15. Skjær mot fibrane i kjøtet
  16. Server
Tips
Oppskrift

Kjøtgryte Steinnes

Nok til 8 personar.

Lag alltid litt mykje. Det går an å frysa restane, då har du rask ferdigmat.

Ingrediensar

1,5 kg Charolais, i litt grove terningar 6X6 cm. Bruk høgrygg eller bog til ei slik gryte.

3 dl kveitemjøl

2 ss salt

1 ts nykverna svart pepar

2 ss tomatpuré

Solsikkeolje og 1 ss smør til bruning av kjøtet

1 fl raudvin, eller du kan nytta oksekrafta

5 dl vatn

100 g små løk, stjerne- eller sjalottløk

250 g sellerirot, skoren i grove terningar på 4X4 cm

3 gulrøter, kutta i lengder på 4 cm (om dei er store, del dei på langs)

1 purreløk, godt vaska og skoren i grove ringar

200 g sopp, sjampinjong eller aller helst vill sopp i sesongen

2 ss finhakka frisk timian

Framgangsmåte

Pass på at kjøtet er skikkeleg tint. Bland salt, pepar og kveitemjøl i ei eldfast form eller liknande. Legg kjøtet i mjølblandinga og sørg for at du får godt med mjøl på alt kjøtet.

Varm ei panne til middels varme. Ha i solsikkeolje og start bruninga. Sørg for å få god farge på alt kjøtet. Etter at alt kjøtet er bruna, legg kjøtet til side. Se ellers tipset om «Kunsten å steike kjøtt!».

Ha i 1 ss smør og rør ut i panna, dette lagar ei fin jamning.

Ha denne jamninga over i ei passe stor gryte. Om du brukar ei jerngryte, berre fortset du i den. Når jamninga er varm, hell over raudvin og vatn, rør godt rundt og kok opp. Ha i tomatpuré. Legg kjøtet oppi krafta og kok på svak varme til kjøtet er mørt, ca. 2-3 timar. Det skal berre putra såvidt i gryta. Nå sjekkar du om sausen er tjukk nok. Om han ikkje er det, tar du ei skei kveitemjøl- og vassjamning. Hugs å røra godt, og kok opp. Ha så i grønsakene, alle utanom purreløken. Lat desse trekka til dei er møre, men endå har litt tyggemotstand igjen. Rett før servering har du i purreløk og timian.

Server med godt brød, rørte tyttebær og potetstappe. Eg tippar venene dine vil venta lengselsfullt på neste gryteinvitasjon frå deg.

Tips
Finnøyburgeren tilberedt på serveringsfjøl

Lag den beste Finnøyburgeren!

Finn fram alt det du skal ha til burgeren, burgerbrød, dressing, salat, ost, sylta rødløk eller andre favorittar.

Bruk skikkeleg varm grill eller steikepanne.

Du treng ingen fett i panna, grill den kun 2-3 min på kvar side. Det er viktig at burgeren ikkje vert steikt for lenge, då blir den seig.

Legg den så rett i burgerbrødet. Nyt og kos deg med ein skikkeleg burger fra Steinnes Gard!

Tips

Kunsten å steike kjøtt!

Ja det er kunst, ikkje lett om du ikkje trenar på det, men nokre hovudreglar er det. Det er nokre ting du berre må ha: 

  • God steikepanne, gjerne jernpanne
  • Solsikkeolje
  • Smør, meierismør ja, alt anna er juks
  • Grov sort pepper frå kvern
  • Salt/maldonsalt
  • Spekepinsett
  • Skje
  • Friske urter som til dømes timian og rosmarin
  • Kvitløksfedd

Trinn i steikeprosessen 

  1. Krydre kjøtet med salt og peppar, legg det i romtemperatur
  2. Rein panne
  3. Varm panna til over middels varme
  4. Olje
  5. Legg i kjøtet, høyr etter freselyden
  6. Brun ca 2 minutt på kvar side
  7. Ha i smør, kvitløk og urter
  8. Øs steikefettet over kjøtet, gjer dette i 3-4 min
  9. Legg over på steikebrett
  10. Sett i steikeomnen på 200 grader
  11. Steik i 3 minutt
  12. Kvil i 6 minutt
  13. Steik i 3 nye minutt
  14. Kvil i 6 minutt på ein lun plass
  15. Skjær mot fibrane i kjøtet
  16. Server
Oppskrift

Kjøtgryte Steinnes

Nok til 8 personar.

Lag alltid litt mykje. Det går an å frysa restane, då har du rask ferdigmat.

Ingrediensar

1,5 kg Charolais, i litt grove terningar 6X6 cm. Bruk høgrygg eller bog til ei slik gryte.

3 dl kveitemjøl

2 ss salt

1 ts nykverna svart pepar

2 ss tomatpuré

Solsikkeolje og 1 ss smør til bruning av kjøtet

1 fl raudvin, eller du kan nytta oksekrafta

5 dl vatn

100 g små løk, stjerne- eller sjalottløk

250 g sellerirot, skoren i grove terningar på 4X4 cm

3 gulrøter, kutta i lengder på 4 cm (om dei er store, del dei på langs)

1 purreløk, godt vaska og skoren i grove ringar

200 g sopp, sjampinjong eller aller helst vill sopp i sesongen

2 ss finhakka frisk timian

Framgangsmåte

Pass på at kjøtet er skikkeleg tint. Bland salt, pepar og kveitemjøl i ei eldfast form eller liknande. Legg kjøtet i mjølblandinga og sørg for at du får godt med mjøl på alt kjøtet.

Varm ei panne til middels varme. Ha i solsikkeolje og start bruninga. Sørg for å få god farge på alt kjøtet. Etter at alt kjøtet er bruna, legg kjøtet til side. Se ellers tipset om «Kunsten å steike kjøtt!».

Ha i 1 ss smør og rør ut i panna, dette lagar ei fin jamning.

Ha denne jamninga over i ei passe stor gryte. Om du brukar ei jerngryte, berre fortset du i den. Når jamninga er varm, hell over raudvin og vatn, rør godt rundt og kok opp. Ha i tomatpuré. Legg kjøtet oppi krafta og kok på svak varme til kjøtet er mørt, ca. 2-3 timar. Det skal berre putra såvidt i gryta. Nå sjekkar du om sausen er tjukk nok. Om han ikkje er det, tar du ei skei kveitemjøl- og vassjamning. Hugs å røra godt, og kok opp. Ha så i grønsakene, alle utanom purreløken. Lat desse trekka til dei er møre, men endå har litt tyggemotstand igjen. Rett før servering har du i purreløk og timian.

Server med godt brød, rørte tyttebær og potetstappe. Eg tippar venene dine vil venta lengselsfullt på neste gryteinvitasjon frå deg.

Ved å klikke «Godta» aksepterer du lagring av cookies/informasjonskapsler på denne enheten. Cookies blir brukt til å utbedre side navigering, og samle brukerstatistikk for nettsiden for å forbedre innhold og brukeropplevelse. Du kan selv administrere hva du samtykker til ved å klikke på Preferanser. Les vår Personvernerklæring for mer informasjon.